Benmari usulü nasıl yapılır?
Benmari yöntemi, çikolatayı buharda eritmeyi içerir. Küçük bir tencerede kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştiriyoruz. Kap suya değmemeli. Çikolatamızı, kabın dibindeki kaynayan suyun buharıyla karıştırarak eritiyoruz. Bu şekilde eritirseniz, çikolata yanmaz ve güzelce erir 👍🏻4 Nisan 2024
Benmari usulu nedir?
Benmari veya bain-marie, bir kabın içeriğini sıcak suya koyarak ısıtma veya eritme yöntemidir. Benmari yöntemi, çikolata gibi doğrudan ateşin üzerine konulduğunda yanma veya kesilme riski olan yiyecekler için özellikle uygundur.
Çikolatanın akışkan olması için ne yapmalı?
Kullanmak istediğiniz çikolataları parçalayın ve büyük bir kahve makinesine veya tencereye koyun. Isıttığınız ve üzerini kapatmadığınız biraz sıcak su ekleyin. Daha sonra kahve makinenizi ocağa koyun ve çikolatanızı karıştırarak eritin. Kıvamının ne kadar akışkan olmasını istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ekleyin.
Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu?
Çikolatayı benmari usulü eritirken süt ekleyebilir misiniz? Çikolatayı sütle eritmek isteğe bağlıdır. Bazı tariflerde, çikolataya daha kremsi bir kıvam vermek için az miktarda süt eklenebilir. Ancak miktar dikkatlice ayarlanmalıdır, aksi takdirde çikolatanın kıvamı bozulabilir.
Benmari usulü çikolata neden sertleşir?
Çikolatayı su banyosunda eritirken çikolatanın sertleşmesinin birkaç nedeni olabilir. En yaygın nedenlerden biri çikolatanın suyla temasıdır. Çikolata çok hassas bir üründür ve suyla temas ettiğinde kristalleşebilir, bu da çikolatanın sertleşmesine ve pürüzsüz yapısının bozulmasına neden olur.
Çikolata sos nasıl parlak olur?
Bunu yapmak için önce çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritmeniz gerekir. Daha sonra, istediğiniz kıvama bağlı olarak eritilmiş çikolataya süt ve yaklaşık bir çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağı çikolata sosunu daha hafif hale getirecek ve süt onu daha sıvı hale getirecektir.
Benmari usulu eritmek ne demek?
Bain-Marie, öncelikle ısıyla doğrudan temas etmemesi gereken yiyecekler için kullanılan bir ısıtma yöntemidir. Teknik olarak, suyla dolu ısıya dayanıklı bir kap ateşin üzerine yerleştirilirken, ısıtılacak malzemenin bulunduğu kap, alttaki suyla temas etmeyecek şekilde su dolu kabın üstüne yerleştirilir.
Benmari su sıcaklığı kaç derece olmalı?
Su banyosu zamanında açılmalı ve su sıcaklığı önceden 85 ila 90 °C arasında olmalıdır. Sıcak servis edilen yiyeceklerin sıcaklığı en az 65 °C olmalıdır.
Çikolata neden erimiyor?
📌Çikolata neme maruz kaldığında, içindeki şekerler nem tarafından çözülür ve çikolatanın yüzeyine çıkarak tekrar beyaz hale gelir. Videodaki çikolatanın erimemesinin nedeni, çikolatanın neme maruz kalmasıdır. Islak çikolata eriyemediği için işlenebilir akışkanlığa ulaşmaz.
Benmari usulü çikolataya yağ konur mu?
Su banyosunda çikolata eritmenin püf noktaları Eğer su banyosunda erittiğiniz çikolata çok katıysa, birkaç damla yağ ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
Çikolatanın parlak olması için ne yapmalı?
Çikolata Temperleme Çikolata düzensiz kakao kristalleri içerir. Bu kristallerin düzenli olarak kristalleşmesini sağlayan işleme temperleme denir. Çikolata temperleme, çikolatayı çok daha pürüzsüz ve hafif hale getirir.
Damla çikolatanın kekin dibine çökmemesi için ne yapmalı?
Çikolata parçalarının kek karışımının dibine çökmesini önlemek için, biraz unla karıştırın ve ardından hamura ekleyin. Bu, çikolataların eşit şekilde dağılmasına yardımcı olacaktır. Kekinizi fazla pişirmemeye dikkat edin. Fazla pişirilen kek kuru ve sert olabilir.
Benmari çikolata nasıl yapılır?
Çikolatayı eritmek için Bain-Marie yöntemi: Ayrıca, tencerenin üzerine ısıya dayanıklı camdan yapılmış bir kase yerleştirin. Ancak, söz konusu kabın içine su girmemesi gerektiğini unutmayın. Çikolatayı cam kaba koyduktan sonra erimesini beklemelisiniz. Çikolata kısa sürede eriyecektir.
Damla çikolata yerine ne kullanılır?
Dondurma, kurabiye ve kek gibi ürünlerde tarifteki çikolata parçacıkları yerine doğrudan kakao kütlesini kullanabilirsiniz. Brownie gibi eritilmiş tariflerde, tarifte 100 gr %70 bitter çikolata kullanılması öneriliyorsa, 70 gr kakao kütlesi kullanarak tadı dengeleyebilirsiniz.
Öd benmari nedir?
Bu, boyaların batmadan su üzerinde yüzmesini sağlar. Safra ayrıca boyaların birbirine karışmasını önler ve boyalara yapışkanlık kazandırır. Boyaya eklenerek veya doğrudan suya dökülerek kullanılabilir. Boyada ne kadar çok safra varsa, boya o kadar çok açılır ve su üzerinde genişler.
Benmari usulu eritmek ne demek?
Bain-Marie, öncelikle ısıyla doğrudan temas etmemesi gereken yiyecekler için kullanılan bir ısıtma yöntemidir. Teknik olarak, suyla dolu ısıya dayanıklı bir kap ateşin üzerine yerleştirilirken, ısıtılacak malzemenin bulunduğu kap, alttaki suyla temas etmeyecek şekilde su dolu kabın üstüne yerleştirilir.
Kuvertür çikolata ne için kullanılır?
Profesyonel mutfaklarda tercih edilen kuvertür çikolata dilimize Fransızcadan girmiştir. “Örtmek” anlamına gelen kuvertür, şefler tarafından tatlıları örtmek ve şekerlemeleri süslemek için kullanılır. 3 çeşit kuvertür çikolata vardır: bitter, sütlü ve beyaz.
Sütlü çikolata ile çikolata sosu nasıl yapılır?
Gerekli malzemeler: 150 gram bitter çikolata, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tereyağı. Önce çikolatayı su banyosunda eritin. Sonra sütü ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Şekeri ekleyin ve sosu kaynatmadan ocaktan alın.
Benmari usulü eritilen çikolata donar mı?
Eriyen çikolatanın donmasını önlemek için ne yapmalısınız? Çikolatayı erittikten sonra üzerini bir kapakla kapatıp ocakta beklemeye devam edin. Ocak kapalı olsa bile çikolata donmadan oda sıcaklığında kalabilir.