Pınarbaşı köyleri kaç tane?
İlçe 115 köy ve 28 mezradan oluşmaktadır. Merkez, Pazarören ve Kaynar belediyeleri olmak üzere üç belediye teşkilatı ve 146 yerleşim birimi bulunmaktadır.
Kastamonu Pınarbaşı hangi Türk boyundandır?
Pınarbaşı’nın tarihini incelerken Paphlagonia’dan başlamak gerekir. Arkeolojik kazılar, Paphlagonia ve Bizanslıların çoğunlukla su ve nehir kenarlarına yerleşim yerleri kurduklarını göstermektedir.
Kastamonu Pınarbaşı ne zaman ilçe oldu?
Pınarbaşı, Kastamonu iline bağlı bir ilçedir. Azdavay’a bağlı bir köy iken 4 Temmuz 1987’de kanunla ilçeye dönüştürülmüştür.
Pınarbaşı ilçesi hangi ile ait?
Pınarbaşı, 1861 yılında Sultan Aziz tarafından Sivas’a bağlı bir kaza olarak “Aziziye” adıyla kurulmuş, 1926 yılında halkın isteği üzerine Kayseri iline bağlanmıştır.
Pınarbaşı’nın kaç mahallesi var?
İlçemizde 122 mahalle bulunmaktadır. Mahalleler hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Pınarbaşı Alevi mi?
Yedi Bucak Avşarlar’ın yanı sıra Sarıoğlan’ın Karaözü ilçesi ile Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı, Tomarza, Develi ve Felahiye ilçelerinde de Alevi nüfus bulunmaktadır.
Salur boyu Alevi mi?
Bunların hemen hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta -Dodurga’dan Salur’a kadar- Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.
Kastamonu yüzde kaç Türk?
13. Karadeniz’e kıyı uzunluğu bakımından en uzun kıyı şeridine sahip il Kastamonu’dur.
Kastamonu kökeni neresi?
Başka bir görüşe göre ise Kastamonu şehri, Gas ve Tumanna kelimelerinin birleşiminden adını almıştır. Gaslar veya daha iyi bilinen adıyla Kaşkalar, Kastamonu’nun ilk yerleşimcileri arasındaydı. Tumanna, o dönemde Kastamonu’da bulunan bir şehrin/bölgenin adıdır. Bu iki kelimenin birleşimi zamanla Kastamonu şeklini almıştır.
Kastamonu Pınarbaşı’nın nüfusu kaç?
İlçede 1 belde, 6 ilçe, 27 köy ve 179 yerleşim yeri bulunmaktadır. Köylerimiz dağınık olup her köyde en az 4 veya 5 yerleşim yeri bulunmaktadır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2019 verilerine göre ilçe merkezi nüfusu 2275 kişi, köy nüfusu 3566 kişi, toplam nüfus ise 5841 kişidir.
Kastamonu’da eskiden kimler yaşamış?
Antik bir yerleşim alanı olarak bilinen Kastamonu bölgesinin tarihi milattan önceye kadar uzanıyor.
Pinarbaşı’nın nüfusu kaç?
Görevli 2 savcı ve 1 hakim bulunmaktadır. İlçe TUİK 2022 verilerine göre toplam nüfus 21’dir.
Pınarbaşı nereli?
Pınarbaşı, Kayseri’nin 16 ilçesinden biridir.
Pınarbaşı Uzunyayla nerede?
Pınarbaşı Uzunyayla Çerkez Peyniri Uzunyayla Yaylası; Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesinden başlayıp Sivas ilinin Kangal ve Şarkışla ilçelerine bağlı mahalle ve köyleri içine alan alandır. Bu coğrafi alan uzunlamasına bir plato görünümünde oldukça geniş ve düz bir platodur.
Pınarbaşı semt mi?
Pınarbaşı, İzmir’in Bornova ilçesinin güneybatısında yer almaktadır. Sınırları içerisinde Gürpınar, Kemalpaşa, Ümit ve Yunus Emre olmak üzere dört mahallenin bulunduğu bir ilçedir.
Kayseri’de kaç tane köy var?
Bugün Kayseri; 16 ilçesi (Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar), 68 belediyesi ve 406 köyü bulunmaktadır.
Pınarbaşı Çerkez mi?
Pınarbaşı Uzunyayla Çerkez Peyniri, 1850’li yıllardan sonra Kafkasya’dan göç eden Çerkezlerin ürettiği ve günümüze kadar önemini koruyan geleneksel bir peynirdir.
Pınarbaşı ismi nereden gelir?
Cumhuriyet’in ilanından sonra ilçe, eteklerinde yer aldığı Şirvan Dağı’nın eteklerinden çıkan su kaynağından dolayı Pınarbaşı adını almıştır.
Kayseri Pınarbaşı neyi meşhur?
Pınarbaşı ilçesi, Türkiye’nin güzelliğiyle bilinen bölgelerinden biridir. Özellikle yüksek rakımlı yaylalarıyla bilinir ve bu yaylalardan biri olan Pınarbaşı Yaylası, sizi doğanın huzurlu kollarında beklemektedir.