İçeriğe geç

Kaymakam Memuru Görevden Alabilir Mi

Kaymakam memuru açığa alabilir mi?

Bakanlık, müfettişlerin görevden uzaklaştırılmasına karar verme yetkisine sahiptir. İllerde valiler, il idaresine bağlı tüm memurları ve şefleri görevden alabilir. İlçelerde, kaymakamlar, yasal gereklilikler karşılanırsa, emri altındaki herhangi bir memuru görevden uzaklaştırabilir.

Kaymakam memura hangi cezaları verebilir?

Kaymakam, ilçenin idari birimlerinin amirlerine, ikinci derece memurlarına, genel ve özel kolluk kuvvetlerinin amir ve memurlarına kanunda gösterilen usule göre savunmalarını aldıktan sonra ihtar ve kınama cezası verir ve uygular. Özel kanun hükümlerine göre daha ağır disiplin cezaları verilmesini teklif ve talep edebilir.

Memur hangi hallerde açığa alınır?

Yetkili hakkında soruşturma veya cezai kovuşturma yapılıyorsa ve görevinde kalması istenmiyorsa, görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma aşamasında üç farklı durumda verilebilir. Bu durumlar ön soruşturma, disiplin soruşturması ve idari ceza soruşturmasıdır.

Kaymakam görevden alınabilir mi?

Görevden alma yetkileri, Kanunun 138. maddesinde sayılmıştır: “a) Atamaya yetkili amirleri; b) Bakanlık ve Genel Müdürlük müfettişleri; c) İllerde valiler; d) İlçelerde kaymakamlar (İlçe idaresi şube müdürleri için valinin muvafakati aranır.)

Kaymakam görevden uzaklaştırma verebilir mi?

Yetki unsuru: 657 sayılı Kanuna göre yetkili merciler; Kanunun 138. maddesinde görevden uzaklaştırma işlemlerinin yetkili merciler tarafından yapılacağı hükme bağlanmıştır; atama yapmaya yetkili amirlere bakanlık genel müdürlüklerinde müfettiş, illerde vali, ilçelerde kaymakam denir.

Memur hangi durumlarda görevden alınır?

Görevden alma kararı genellikle disiplin soruşturması sonrasında alınır. Bu karar, kamu hizmeti için ahlaki ve mesleki uygunluk eksikliği, görevi kötüye kullanma, yolsuzluk, suistimal, yasadışı faaliyet veya yasadışı davranış gibi ciddi iddialar olması durumunda alınabilir.

Kaymakam polise emir verebilir mi?

Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).

Kaymakam savcısı emir verebilir mi?

Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini göreve çağırabilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevlerle ilgili emirler verebilir.

Kaymakam genel emir çıkarabilir mi?

bb) Valinin “genel emirler” verme yetkisi olmasına rağmen (Madde 5442, Madde 9/C), Kaymakamın bu yetkisi yoktur. Yetki verilmiş olmasına rağmen (5442 s.k.m.)

Memur görevden nasıl atılır?

Bu düzenlemeye göre, bir memur, bağlı olduğu kuruma yazılı bir başvuruda bulunarak kamu hizmetinden istifa talebinde bulunma hakkına sahiptir. Bu yönteme olağan prosedürle çekilme denir ve kuruma yazılı bir başvuru gerektirir. Bir memurun hizmetten istifa etmesinin bir diğer yolu da istifa beyanı sunmasıdır.

Vali memuru görevden alabilir mi?

→Soruşturmanın her aşamasında görevden alma tedbirlerine başvurulabilir. →Görevden alma yetkileri şunlardır: a) Atama yapmaya yetkili amirleri; b) Bakanlık ve Genel Müdürlük müfettişleri; c) İllerde valiler; d) İlçelerde kaymakamlar (İlçe idaresinin şube müdürleri için valinin onayı gerekir.)

Hangi durumlarda memurluktan atılır?

Niteliği itibariyle en ağır ceza olan kamu görevinden çıkarma cezası için kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunması, devlete ait gizli bilgileri açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekir.

Kaymakam kime emir verir?

Kaymakam (Arapça: kâim ‎قائم, “belirlemek”, makâm Arapça: ‏مقام‎, “rütbe, pozisyon”) Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin idari sisteminde ilçenin en yüksek mülki idare amiridir. Kaymakamlar görevlerini il valilerinin gözetim ve denetimi altında yürütürler.

Kaymakam valinin amiri midir?

5442 sayılı İl İdare Kanunu’na göre, Kaymakam ilçedeki hükümeti temsil eder ve genel ilçe idaresinin başıdır. Kaymakam bu sıfatla ilçedeki merkezi idarenin temsilcisidir. Kaymakamlar, Vali tarafından devredilen özel idari hizmetleri sağlar ve bu hizmetlerin yerine getirilmesinden Valiye karşı sorumludur.

Kaymakam maaşı kaç para?

Bir ilçe valisi ne kadar kazanıyor? İlçe valisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Kasım 2024 itibarıyla, bir ilçe valinin ortalama mevcut maaşı 95 dolardır.

Açıktan okuyan kaymakam olabilir mi?

Bu kişiler Kaymakamlık Sınavı’na da başvurabilirler. Sınava başvuran ilgili fakültelerin mezunları arasında, örgün veya açık öğretim sektöründe eğitim görmelerine bakılmaksızın bir ayrım yoktur. Lisans eğitimlerini açık sistemde tamamlayanlar da bu sınava girebilirler.

Kaymakam kaç yılda bir tayin olur?

Altıncı sınıftaki ilçe valilerinin hizmet süresi iki yıldır. Altıncı sınıf ilçe hizmetinin ikinci yılını tamamlayan tüm profesyonellerin altıncı sınıf hizmet süresi, hizmet gereksinimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlendiğinde, yer değiştirme süresi bir yıl daha uzatılabilir.

Kaymakam memura kaç gün izin verebilir?

Bu haller dışında, Merkezde Baş Atama Memuru, İlçede Kaymakam ve İlde Vali, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde 10 gün izin verebilir. Bu durumlar öğretmen olmayan ancak memur olanlar için de geçerlidir.

Bir memur en fazla kaç ay açıkta tutulur?

“Süre” başlıklı 145. maddede şöyle denilmektedir: “Disiplin cezasına dayanıyorsa görevden uzaklaştırma en fazla üç ay sürebilir. Bu süreden sonra karar verilmezse görevlinin görevine iadesi yapılır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort