Tavuklu siron hangi yöreye ait?
Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen Siron, kurutulmuş hamurun suyla açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Ofisi’ne kayıtlı Siron, genellikle tavuk versiyonunda sunulur. Bir ravioli türü olarak da bilinen Tavuk Siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır.
Siron hangi yöreye aittir?
Siron veya Silor, kuru hamurun sıcak suyla açılmasıyla yapılan bir yemektir ve Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli’nde sevilir. Bingöl yöresinde yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir.
Siron tatlısı nerenin?
Bartın’ın yöresel yemeklerinden biri.
Gümüşhane siron nedir?
Gümüşhane Siron, meze olarak tüketilen geleneksel bir unlu mamul olup, istenildiği takdirde sıcak veya soğuk meze olarak tüketilen yöresel bir üründür. Üretim Yöntemi: Gümüşhane Siron üretiminde hamurun bileşimi 1000 gram un, % 0,5-0,1’dir.
Tavuklu mantı hangi yörenin?
Tekirdağ yöresel mutfağında “Kandilli Mantı”, Çanakkale ve Edirne gibi diğer komşu illerde de yapılan bir hamur işidir. Tekirdağ mutfağında kümes hayvancılığı yaygın olduğundan tavuk veya hindi etiyle hazırlanır.
Siron kimin?
Bayburt yemek kültürünün vazgeçilmez lezzeti olan ziron, bazı yörelerde siron olarak da adlandırılmaktadır. Karadeniz bölgesinde oldukça meşhur olan ziron, bir Gümüşhaneli girişimci tarafından “siron” ismiyle markalaştırılarak resmen Gümüşhane’ye ait olduğu belirlenmiştir.
Siron neyi temsil eder?
Temsil ettikleri: Öğretiler, şifa, güven, inançlar, idealler, bilinçaltı… “Yunan mitolojisine göre, yarı insan yarı at olan varlık tıp bilimini keşfetmiş ve ‘yaralı şifacı’ olarak anılmıştır… Şifacılığının yanı sıra savaşçı bir ruha sahip olan Chiron, zeki, medeni ve naziktir.
Ziron kimin?
Bayburt, lastik markası Ziron oldu. ULVİ Keskin şöyle devam ediyor: “2004 yılında kendi markamızı tasarladık. Küresel bir kelime arıyorduk. Sonunda Bayburt yöresinin meşhur yemeği Ziron’dan (yerel mantı) esinlenerek Syron Lastikleri’ni piyasaya sürdük.
Siron hangi yufkadan yapılır?
Çok pratik bir lezzet olan siron aslında kendi hamurundan yapılıyor. Ama yufka bulamıyorsanız bizim gibi günlük taze yufka ile bile çok lezzetli oluyor. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt yerine sarımsaklı sulandırılmış süzme yoğurt kullanıyoruz.
Şıllık tatlısı hangi şehre ait?
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “ıslak” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir.
Siron nerede?
Siron, kuru hamurun sıcak su ile açılmasıyla yapılır. Kuru hamurun sıcak su ile açılmasıyla yapılan bir yemektir ve Gümüşhane, Şebinkarahisar, Alucra ve Yusufeli’nde popülerdir.
Artvin Silor nedir?
Yüzlerce yıldır bölgenin en önemli mutfağı olan silor, un, su ve tuzdan yapılan bir hamurun incecik açılarak fırında pişirilmesiyle yapılır. Açılan hamur fırında kızartılıp küçük parçalara kesilir ve her lokma bir lezzet şölenine dönüşür.
Gümüşhane’nin ne yemeği meşhur?
Gümüşhane’nin meşhur yöresel yemekleri şunlardır: Gendime pilavı, evelik dolması, kartol yahnisi, fıtfıt yahnisi, pancar kavurması, siron, fırın eriştesi, fasulye bulguru, asude kuymağı, ayvalı et yemeği, mantı çorbası, un herlesi çorbası, erişte tatlısı, muska tatlısı, kara helva, fiskıl tatlısı, fındık unu helvası.
Siron kaç lira?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.
Yoğurtlu siron nasıl yapılır?
Süzme yoğurdu çırpın. Sarımsakları ezin ve ekleyin. Şuruplarımızı bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve üzerlerine sıcak su döküyoruz. Fırında çok küçülmeleri beklenir. Daha sonra yoğurt karışımımızı dökün ve tekrar fırına koyun ve 5 dakika pişirin.
Ziron kimin?
Bayburt, lastik markası Ziron oldu. ULVİ Keskin şöyle devam ediyor: “2004 yılında kendi markamızı tasarladık. Küresel bir kelime arıyorduk. Sonunda Bayburt yöresinin meşhur yemeği Ziron’dan (yerel mantı) esinlenerek Syron Lastikleri’ni piyasaya sürdük.
Kafkas siron nedir?
Siron, ziron, sirın, silor gibi isimlerle de bilinen, milföy hamurundan yapılır. Siron Phyllo’nun hazırlanması oldukça zor ve zaman alıcıdır. Kafkas markası sizin için ev yapımı tadında Siron Phyllo üretiyor.
Siron kaç TL?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.
Siron hamuru nedir?
Çok pratik bir lezzet olan siron aslında kendi hamurundan yapılıyor. Ama yufka bulamıyorsanız bizim gibi günlük taze yufka ile bile çok lezzetli oluyor. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt yerine sarımsaklı sulandırılmış süzme yoğurt kullanıyoruz.