Burdur en çok ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.
Burdur ilinin neyi meşhurdur?
Burdur’da ne yenir? Bu doğa harikası şehri keşfetmek istiyorsanız Burdur Şiş, Testi Kebabı, Balkabağı Tatlısı, Ceviz Ezmesi, Burdur Pudingi, Kömbe, Myrdumek Aşısı ve Peynirli Pide’yi denemenizi öneririz.
Burdur Kışın soğuk mu?
İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.
Burdur hangi madenler var?
Son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe büyük sıçrama yapan Burdur, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) verilerine göre yaklaşık 40 milyon ton mermer rezervine sahip. Burdur Bej mermeriyle dünya markası olan Burdur, yılda yaklaşık 3 milyon 200 bin ton mermer üretiyor.
Burdur’un geçim kaynağı nedir?
Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.
Burdur neden gelişmiyor?
Depremin yol açtığı kayıpların yanı sıra yarattığı korku, Burdur’un zengin halkının çevre illere ve büyük şehirlere göç etmesine ve olası yatırımlar için Burdur’dan uzak durmasına neden oldu. Burdur’un zengin halkı, yatırımlarını Burdur’a yapmayarak tarih boyunca Burdur’un gelişiminde ters bir rol oynadı.
Burdur’un en güzel ilçesi hangisi?
Yeşilova. İlk tercihim olan Yeşilova ilçesinin Burdur’un en güzel ilçelerinden biri olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
Burdur denince akla ne gelir?
Zengin fauna ve florasıyla ekoturistlerin ilgisini çekerken, ormanlardaki çeşmeleri, antik uygarlıklardan kalma kalıntıları, göl kıyılarındaki temiz plajları, lezzetli yemekleri, şifalı suları, cıvıl cıvıl Burdur ezgileri ve Burdur folkloru öne çıkan turizm değerleri arasındadır.
Burdur’un özellikleri nelerdir?
Burdur, güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, doğu ve kuzeyde Isparta ve Afyon illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km² olup, rakımı 950 metredir. İl topraklarının %60,6’sı dağlık, %2,7’si plato, %19’u ova ve %17’si ovadır.
Burdur havası temiz mi?
Bugünün Hava Kalitesi – Burdur, Burdur Hava kalitesi kabul edilebilir düzeydedir, ancak bazı kirleticiler hava kirliliğine karşı alışılmadık derecede hassas olan az sayıda insanda daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Burdur hangi ilden ayrıldı?
Bu bağlamda ödenen vergiler arttı. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya vilayetinden ayrılarak Konya vilayetinin Isparta valiliğine bağlandı.
Burdur gelişmiş bir şehir mi?
Raporda Burdur sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi açısından ikinci seviye il olarak sınıflandırıldı. İlçelerin altı seviyede sıralandığı raporda Burdur’un hiçbir ilçesi birinci seviyede yer almadı.
Burdur Yörük mü?
Burdur. Geygel Yörükleri Karaçallı köyüne de yerleşmişlerdir. -Karakoyunlular: Kızılkaya köylerinden, Kestel Dağları çevresinden, Kemer Elmacık köylerine kadar perakende göçebeleridir. Yakın zamana kadar göçebeydiler. Bu göçebeler Kapaklı köyünü kuranlardır.
Burdur il olmadan önce nereye bağlıydı?
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Eyaletinden ayrılarak Konya Eyaleti’nin Isparta Valiliği’ne bağlandı. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürdü. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalıştılar ve 1872 yılında Burdur sancak oldu.
Burdur nasıl bir yer?
Genel Bilgiler / Rehber. Akdeniz’de bulunan ve Antalya’dan yüksek dağlarla ayrılan Burdur, 300 yıllık bir tarihe sahiptir.
Burdur bitki örtüsü nedir?
Alanın yaklaşık %40’ı orman, %30’u ekilebilir arazi ve %10’u çayır ve meradır. Hayvan varlığına gelince, geyik, vaşak, tavşan, porsuk, kurt, tilki, çakal ve domuz gibi yabani hayvanlar vardır.
Burdur hangi ilden ayrıldı?
Bu bağlamda ödenen vergiler arttı. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya vilayetinden ayrılarak Konya vilayetinin Isparta valiliğine bağlandı.
Burdur’un doğal güzelliği nedir?
Burdur’un doğal güzellikleri şunlardır: İnsuyu Mağarası, Burdur Gölü, Salda Gölü, Karataş Gölü, Gölhisar-Böğrüdelik Yaylası, Yarıslı Göl, Gölhisar Gölü, Yazır Gölü, Darkindere Kanyonu, Karacaören Baraj Gölü, Kargı-Boğaz, Kent Ormanı, Kumar Yaylası, Kemer Akpınar Yaylası.
Burdur’da zeytin yetişir mi?
Gül bahçeleriyle bilinen Burdur’da çiftçiler de zeytin yetiştirmeye başladı. Kentte 47 bin fidan dağıtıldı. Burdur Gölü kenarındaki İlyas köyü arazilerinde yürütülen zeytin üretimini geliştirme projesi kapsamında 25 bin zeytin fidanı toprağa dikildi.
Tavsiyeli Bağlantılar: Dağıstan Çeçenistan Aynı Mı